GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Newbies » P/S leak
Previous thread Next thread

P/S leak


weed831
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 839179 posted 10/11/09 02:46 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I've finally located my power steering leak and it seems to be coming from the little valve that sticks out of the pump. (it looks like a plug with a gold colored shaft about 1-2mm wide and 1.5-2cm or so long sticking out of it) Is this just a pressure relief valve or what? If you need, I can try to get a camera and take a picture of it. What actually happened, I believe, is that something had hit it and bent it causing the two plastic rings inside of it to break in half. I've gone all over the place trying to find something for it, but I can't find anything. Any ideas of what I could do before getting a new pump? Thanks.

| | | IP: (70.162.22.49) | Report this post to a Moderator

fivestardsm
"Savior of the damned and dis-owned"


Galant VR-4 org Post #: 839779 posted 10/13/09 01:19 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I would like to first off give you an appology for not replying to your post earlier.

That is a pressure switch. The single wire that hangs off from the alt wireing harness is the one that plugs on to it.

It is very likely that it is just cracked and is the problem. I would pull it out and inspect it. You will have to pay attention, I belive that there is a spring and a check ball in there when you pull it out. I cant be 100% sure on that because it has been so long since I took one apart.

Also, check to see what the seal loos like. If you need, I can pull one apart to make sure what exactly it is supost to look like. I also have a few extras if you need one. Just let me know.



VR4 Picture Post

Steve.
. .27/1000 N B
.677/1000 S W
. .#?/2000 S W
.420/2000 B G
1361/2000 N B
1387/2000 N B

Posts: 1699 | From: Middle, Michigan | Member Since: 09/08/06 | IP: (68.188.223.236) | Report this post to a Moderator

weed831
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 839960 posted 10/13/09 07:43 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
Oh wow... I didn't really think it was a switch or anything like that because there were no wires connected to it the whole time since I bought it. Chances are, the wire is just hanging down there or just looked like it was an alternator wire to me so I never paid it any mind..

And yes, if you do have one, I'd greatly appreciate getting one. THe main thing I would need to make sure is that it has the two little plastic insulators or spacers with it. Both of those were broken on mine when I took it apart. (which is what I believe was really causing the problem.)

| | | IP: (70.162.22.49) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 19 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  Hertz, curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 797

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.053 seconds in which 0.042 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page