†††GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Newbies » gauge cluster lights refuse to turn on
Previous thread Next thread

gauge cluster lights refuse to turn on


yubh8tn
Junior Member
1384/2000


Galant VR-4 org Post #: 1247757 posted 11/22/19 03:15 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Hey, so 1384 has electrical issues. Sunroof, front dome lights, and gauge cluster lights dont work and never have worked (during my ownership.). I removed the cluster and inspected all the traces, screws, and bulbs, but everything looks good. A tiny bit of corrosion on the big red screw in the bottom corner and the big black one in the top corner, but cleaning those up didnt solve anything. I'm at a loss here and can't find the circuit diagram in the manual.

Also - I think this may be relevant - at one point in the past, my blinkers would not stop flashing. No matter what. I removed the headlight relay and that made it driveable until I could figure out what was up (hand signals ftw), and after putting the relay in and taking it out a few times it started working again. Probably been a month or two since then and no problems so far.

Does anybody have any ideas as to what to try? I checked my fuses and all were good, but I'll check again. I have not checked grounds yet.



Belize Green 1384/2000
1998 Integra

Posts: 28 | From: coeur d alene, idaho | Member Since: 08/21/19 | IP: (2605:e000:1b05:c) | Report this post to a Moderator

thomcasey
I ain't no puny human
866/1000


Galant VR-4 org Post #: 1247758 posted 11/22/19 04:49 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
YOu said it at the end of your post. Grounds. Check them all, they are everywhere, and they are 28 years old.



Thom
866/1000 (PTE 1200's, billet 20g+, DSMLink v3, eagle/ross, .020 over, 272's, GC/AGX Coilovers)

Posts: 894 | From: Indianapolis, IN | Member Since: 09/24/14 | IP: (99.41.236.89) | Report this post to a Moderator

transparentdsm
I have to say something dumb Member
138/2000


152/1000


Galant VR-4 org Post #: 1247759 posted 11/22/19 06:23 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
In the under hood fuse panel there is a fuse marked "tail" if I remember correctly, check that and replace if need be. I had this happen to me once as well.



138/2000
152/1000

Posts: 3651 | From: Klamath Falls, Or | Member Since: 07/27/11 | IP: (71.89.204.234) | Report this post to a Moderator

yubh8tn
Junior Member
1384/2000


Galant VR-4 org Post #: 1247761 posted 11/22/19 10:01 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Quoting thomcasey:

YOu said it at the end of your post. Grounds. Check them all, they are everywhere, and they are 28 years old.



okay, i will check them all out. i need to do that anyway
Quoting transparentdsm:

In the under hood fuse panel there is a fuse marked "tail" if I remember correctly, check that and replace if need be. I had this happen to me once as well.



I'll check that asap. I think its a fuse as the previous owner said it stopped working when he pressed the "Change Colors" button, but my tail lights work fine so I skipped it. I'll check them all again anyway.



Belize Green 1384/2000
1998 Integra


Edited by yubh8tn (11/22/19 10:01 AM)

Posts: 28 | From: coeur d alene, idaho | Member Since: 08/21/19 | IP: (162.218.182.3) | Report this post to a Moderator

kdott96
Junior Member
733/2000


Galant VR-4 org Post #: 1247762 posted 11/22/19 03:02 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Yes if the gauge and taillights donít turn on check that fuse under the hood. Gauge cluster lights and taillights share that fuse



Kevin T.

1991 Galant GSR
1991 GVR-4 733/2000

Posts: 53 | From: Queens, NYC | Member Since: 03/02/16 | IP: (2604:2000:80d6:5) | Report this post to a Moderator

yubh8tn
Junior Member
1384/2000


Galant VR-4 org Post #: 1247966 posted 12/17/19 03:10 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
the tail lights work fine, its just the gauge cluster. the previous owner has done a lot of weird stuff to this car, so i'm not sure i can really trust what he said about the button. Most of the bulbs are blown in the cluster, so I'm gonna try replacing them all. I doubt the lights are in series but if they are that should fix it. Grounds are fine



Belize Green 1384/2000
1998 Integra

Posts: 28 | From: coeur d alene, idaho | Member Since: 08/21/19 | IP: (162.218.182.4) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 27 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  Hertz, curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 970

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.155 seconds in which 0.126 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page