GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Newbies » Few ?'s about VR-4.. Tranny+Check engine light...
Previous thread Next thread

Few ?'s about VR-4.. Tranny+Check engine light...


e38a
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 660239 posted 06/22/08 04:10 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Ok, I bought #390 of 1000... I absolutly love it!! No rust, good paint, doesnt burn oil, leather is perfect, $1500.00... The only problem is that 2nd and 3rd grind... Could I adjust the clutch or change the tranny fluid?? Would that help any?? If it keeps doin it will it eventually just blow the tranny?? Also a few times sitting at a red light idleing the check engine light would come on... Id touch the gas pedal ever so lightly (so lightly that it wouldnt even rev the engine) and it would go off (the check engine light)..

| | | IP: (24.131.102.129) | Report this post to a Moderator

ghostinthevr4
Likes Poetry
186/2000


Galant VR-4 org Post #: 660242 posted 06/22/08 04:14 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Sounds like you got a sweet deal on your car, that grinding sounds like your synchros are going out I don't think the fluid will fix it. As for the check engine light try getting a Haynes manual and go at it from there with diagnostic codes good luck bro.



I found the anti-lag.

Posts: 587 | From: Fresno, Califonia | Member Since: 06/11/08 | IP: (66.215.195.14) | Report this post to a Moderator

H05TYL
Hover/Stand/Bend


Galant VR-4 org Post #: 660486 posted 06/23/08 02:20 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
vfaq.com has info on how to check ecu fault codes, and what they mean. www.vfaq.com



JDM E39A - 0010362 VR-4 Project 燃えないゴミ(Unburnable Junk) - stolen
JDM E39A - 0020096 VR-4 Daily - sold


Posts: 752 | From: Wgtn, NZ | Member Since: 06/09/07 | IP: (125.239.27.19) | Report this post to a Moderator

Asbestos
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 715985 posted 10/30/08 04:34 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
took me a while to find it, here's the direct link: click

| | | IP: (63.252.23.200) | Report this post to a Moderator

jared50438
Member


Galant VR-4 org Post #: 716564 posted 11/01/08 04:52 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
my gsx does the same thing! i beleive its is the tps actually! last time i checked codes i had tps, coolant temp and air intake temp fixed the sensors and thought i brought tps to the right %/ voltage but thats all i can think of on it.

Posts: 106 | From: garner,ia | Member Since: 10/06/08 | IP: (24.149.28.4) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 8 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  Hertz, curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1672

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.055 seconds in which 0.046 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page