GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » wont go over 1500rpms
Previous thread Next thread

wont go over 1500rpms


Jesh
Member +
898/1000


Galant VR-4 org Post #: 857679 posted 12/14/09 04:16 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
okay so i'm not sure if this is a new one but just thought i'dd throw it out there... so my car one day wen i started it would only rev up to 1900rpms. it was really cold at the time about -25F outside. i would drive it and as it warmed up i would be able to rev it less and less, 1900,1800,1700... ext. it would stop when it got to 1500rpms. but if i tried to go past 1500rpms it would act like a rev limiter. and randomly it would snap out of it and take off! next thing you know your back to 1500rpms... i drove it like that for about 2 months, problem just went away when it got warmer out, i figured it was moisture in the ECU or somthing to that effect. next winter rolled around and it was fine. haven't had a problem since. and the ECU was replace with a brand new unit from mitsubishi about 1 month before this all started happening. either way i'm changing to a AEM EMS, i mean... why risk it? oh and when you were cruising at 34mph if you hit 1500rpms it would cut spark or fuel (i dont' know which) and wouldn't give me power back til it got below 1200rpms. as you can imagine shifting at 1400rpms is VERY annoying. limp mode maybe? let me know what you guys think. oh and car was completely stock at the time.



'92 Galant VR4 898/1000
'91 Galant GSX - parts
'93 Laser RS - gone

Posts: 281 | From: Soldotna, Alaska | Member Since: 11/12/09 | IP: (24.237.254.185) | Report this post to a Moderator

510gvr4
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 858478 posted 12/16/09 05:12 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
im a noob to dsm as well, but from personal experience im thinking it might be your ignition coils..does it sound all funny even on idle? mines sounded like wrx when a pair of my ignition coils went out.. and when i would rev up to about 2k rpm it did sounded like fuel cut with alot of misfire.

hope this helps!

-steve

| | | IP: (76.102.136.180) | Report this post to a Moderator

Jesh
Member +
898/1000


Galant VR-4 org Post #: 859411 posted 12/20/09 05:37 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
nope was fine at idle ran great, just wouldn't go over 1500rpms. and i swapped the coils at one point with a known good set. there was no change.



'92 Galant VR4 898/1000
'91 Galant GSX - parts
'93 Laser RS - gone

Posts: 281 | From: Soldotna, Alaska | Member Since: 11/12/09 | IP: (24.237.254.185) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 12 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1930

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.198 seconds in which 0.184 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page