GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » Problem while cruising
Previous thread Next thread

Problem while cruising


RWD4G63
Member


Galant VR-4 org Post #: 763491 posted 02/26/09 10:27 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I was driving on the highway the other day and my car started to miss. When I accelerated it went away and the car accelerates clean and strong. When I decellerate I get a slight popping. The tach bounces around when the car misses but aside from the missing during cruising there seems to be no other problem. I have an MSD ignition so I bypassed it and it did the same thing. Plugs are OK and no DTC's. Thought it might be my CAS but with the lack of issues during hard acceleration I'm not sure...any thoughts???



1975 Dodge Colt (4G63)

Posts: 183 | From: NY | Member Since: 12/05/08 | IP: (67.80.101.207) | Report this post to a Moderator

VR4s
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 763509 posted 02/26/09 11:10 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Test & check the spark plug wires. Because when you gas it..give full charge & power. But when you cruising...less charge & power. It happen on me few years back. I changed the wireset...it's all back to normal. Hope it help.

| | | IP: (75.83.245.171) | Report this post to a Moderator

icurunnin
GVR4 Pimpin
000/0000


Galant VR-4 org Post #: 763525 posted 02/26/09 11:44 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
^x2
I had the same issue on 501 and the boot was arching the coil pack. swapped wires and it went away.



WTH are you looking at??

Posts: 1668 | From: Fort Worth Tx | Member Since: 11/20/06 | IP: (97.192.29.203) | Report this post to a Moderator

RWD4G63
Member


Galant VR-4 org Post #: 763526 posted 02/26/09 11:46 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I should have mentioned its a COP setup. It almost feels like fuel starvation, its a really strange miss.



1975 Dodge Colt (4G63)

Posts: 183 | From: NY | Member Since: 12/05/08 | IP: (67.80.101.207) | Report this post to a Moderator

prove_it
my racist jokes aren't actually funny
715/1000
1284/2000


Galant VR-4 org Post #: 764130 posted 02/27/09 05:51 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
if your getting full power when accelerating then it's not an ignition problem. popping from the exhaust is from excessive fuel in the exhaust. your probably shooting some flames
do you still have egr? the egr system is active under cruise but not during acceleration. I know in hondas when the egr ports get clogged they miss under cruise but no other time.
check and make sure a hose hasnt come loose too.



#1284/2K NB, Totaled
#715/1K KG, Rebuilding
02 Acura TL daily duty unit

12yr+ Vr4 owner.
Honda/Acura master tech.
Family Guy

Posts: 4201 | From: Sioux Falls, SD | Member Since: 07/04/08 | IP: (24.220.168.137) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 15 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 640

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.151 seconds in which 0.134 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page