GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » Headlights stopped working/Random Issues
Previous thread Next thread

Headlights stopped working/Random Issues


Amanthius
Newbie


Galant VR-4 org Post #: 1247829 posted 12/02/19 06:58 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Hey guys, I tried searching online but could not find any answers.. I have a couple of issues on my newly acquired car:

1) Car sputters sometimes, and the CEL is on. I ran the LED Diagnostic and it seems to be my fuel injectors not working properly and the o2 sensor being faulty. Would you guys recommend replacing the fuel injectors or cleaning out the current ones? I ordered an AEM Wideband o2 guage that comes with the o2 sensor, do I just replace the o2 sensor in the car now and pop in the new one? Would that fix the o2 diag code?

2) My low beams and high beams randomly stopped working. I replaced all of the fuses within the engine bay and some on the kick panel but no luck. I am thinking about replacing the bulbs to see if that fixes the issue but before I do that, is there any location I should check? Maybe a different fuse panel? I have a 91 GVR4. I appreciate your help.

Thank you.

Posts: 6 | From: San Antonio, Texas | Member Since: 09/05/19 | IP: (198.49.125.32) | Report this post to a Moderator

transparentdsm
I have to say something dumb Member
138/2000


152/1000


Galant VR-4 org Post #: 1247832 posted 12/03/19 08:06 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I'd buy a brand new o2 sensor to replace the one in the car, the aem is a wideband and even though it has a 1v output on it I wouldn't recommend using that as your narrowband, unless you have dsmlink. Even then the aem sends it's information out a little slow. An innovate lc-2 would really be a better option for the car.

As for the bulbs, pull them from the car an see if there burnt out. Takes a few seconds to check.



138/2000
152/1000

Posts: 3589 | From: Klamath Falls, Or | Member Since: 07/27/11 | IP: (71.89.204.234) | Report this post to a Moderator

gvr4ever
Forever Member
347/1000


Galant VR-4 org Post #: 1247834 posted 12/03/19 08:43 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I've never known bulbs to work and than not work. Especially both high and low beam. It sounds like you might have a electrical connection or ground issue. It's possible that the bulb connections themselves could be corroded.

Was the car always in Texas? Rust free?



1992 Nile black w/sunroof
15xK miles. 2nd owner since 1998

Posts: 5910 | From: central Indiana | Member Since: 08/06/02 | IP: (142.79.57.1) | Report this post to a Moderator

Amanthius
Newbie


Galant VR-4 org Post #: 1247855 posted 12/06/19 02:13 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I figured it out. The connector to the headlamp relay in the engine bay was not supplying power to the actual relay. I had to bypass the connector to get power to the relay.

If your factory alarm goes off and your lights stop working.. then it may be your relay or relay connector in my case.

Posts: 6 | From: San Antonio, Texas | Member Since: 09/05/19 | IP: (2605:6000:1715:4) | Report this post to a Moderator

iceman69510 Galant VR4.org Moderator
Turn Right Racing
855/2000


Galant VR-4 org Post #: 1247859 posted 12/06/19 03:27 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
That's how you should troubleshoot electrical issues. Follow from the device backwards until you find voltage, or the other way until it stops.



91 VR4 855 Nile Black
92 VR4 828 Belize Green-SOLD
91 VR4 115 Nile Black -SOLD

Posts: 10730 | From: Michigan | Member Since: 03/05/01 | IP: (205.144.100.200) | Report this post to a Moderator

Amanthius
Newbie


Galant VR-4 org Post #: 1247865 posted 12/07/19 03:28 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
I am still learning but this is pretty neat. I had no idea there were tools to track down voltage.

Posts: 6 | From: San Antonio, Texas | Member Since: 09/05/19 | IP: (2605:6000:1715:4) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 6 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 194

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.247 seconds in which 0.218 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page