GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » Intermittent electrical issues
Previous thread Next thread

Intermittent electrical issues


strokin4dr
fighting them with a large needle
1280/2000
1135/2000


Galant VR-4 org Post #: 1119393 posted 04/21/13 06:00 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I'm having a rather odd problem with a gvr4 that I picked up last summer. I spent the last couple of hours searching the board to see if anyone else has experienced this too, and while I found some similar issues they haven't helped me yet.

The problem involves the power door locks, the clock illumination (and possibly memory), and the windshield wiper switch. This is all I have noticed so far, there could be other things going on that have not shown themselves yet.

When I first got the car running and began to put some miles on it, I noticed that after setting the clock that it would be reset sometimes when I got back in the car, whether it be days or minutes later. Doesn't always happen; it's just random. I didn't notice the other problems at first so they may not be related to this at all.

Not that I have been driving the car more regularly, I noticed that the clock will randomly go dim sometimes while driving (during the day, headlights off). It will stay dim for a while and then return to a more normal appearance where its easy to read.
Well today I noticed that anytime the clock is dim, the power door locks will not work at all. No matter which door I try pulling the lock tab on. And also the low speed setting on the wipers won't work. Only the low speed, all the rest of the speeds work fine! WTF???

When the clock is illuminating normally everything works as it should; locks work, all wiper speeds work, etc. As soon as I notice its gone dim again none of the mentioned item will respond.

Anyone ever had an issue like this?? I've looked for anything abnormal. I did find a thread that mentioned looking at the radio harness for clock issues. I am going to start there and pull that apart soon to check it out. Like I said, I bought this car last summer and am slowing fixing all the little issues that the previous owner didn't point out so this could be something that has been going on for a while or a new problem that is just showing its head. Weird.
Any help is appreciated. Thanks.
-Ryan

Posts: 2767 | From: Savannah, GA | Member Since: 08/30/05 | IP: (74.243.106.121) | Report this post to a Moderator

G Galant VR4.org Moderator
JDM Unit
486/1000


Galant VR-4 org Post #: 1119394 posted 04/21/13 06:02 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
Sounds like intermittent grounding issues.



www.japanesenostalgiccar.com
www.nostalgic.co.jp

Posts: 8896 | From: zompton | Member Since: 02/24/04 | IP: (98.144.74.199) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 28 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1089

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.056 seconds in which 0.043 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page