GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » unpluging mas air wires
Previous thread Next thread

unpluging mas air wires


409GRV4
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 911817 posted 06/30/10 07:47 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
OK so today I was taking of my intake side to check my turbo for shaft play and I unpluged my mas air wires. after I reinstalled everything I tryed to start my car...It didnt start? It started before I unpluged my mas wires. my question is do I have to disconect my positive wire from the battery and let the computer reset or what?

Damn 409/2000 lol

| | | IP: (63.226.130.171) | Report this post to a Moderator

stevep
Fixes ECUs


Galant VR-4 org Post #: 911819 posted 06/30/10 07:50 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
You shouldn't have to do anything, just plug the MAF back in.

Posts: 412 | From: St. Charles, IL USA | Member Since: 10/23/04 | IP: (67.175.252.163) | Report this post to a Moderator

409GRV4
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 911822 posted 06/30/10 07:52 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
IDK then it isnt starting lol I ran it all the way back from work like 35 miles and shut it off unpluged the maf and it wont start now lol.

| | | IP: (63.226.130.171) | Report this post to a Moderator

Terry Posten
Old Balls
425/1000


Galant VR-4 org Post #: 911833 posted 06/30/10 08:10 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
There is a large wiring harness plug right below where the stock airbox is/was. It is on top of the framerail. That can come loose and the car will not even crank.

Make sure that harness is plugged in.



1992 Galant VR4 click
2010 Outlander GT S-AWC Premium w/nav (wife daily)
2010 Jaguar XF Premium Luxury (my daily

Posts: 9009 | From: Davenport, Iowa USA | Member Since: 12/16/03 | IP: (173.19.36.217) | Report this post to a Moderator

409GRV4
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 913089 posted 07/06/10 06:00 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Well I took the intake pipe off of the car and I think the turbo is bad. There is alot of shaft play in it. I know alittle is good but this thing moves all over. I would love to get a fp3065 but the funds for such a turbo are limited at the moment. I know I want to go with a new turbo but cant decide what to get. I was thinking of a evo3 16g...But I found this DSM 18G-6SL2 Turbocharger. Anyone running this turbo? I like it because its alittle bigger and still boosts up at lower rpm's. What does a evo 3 16g turbo make full boost at? Like 2500rpm or 3k?

| | | IP: (63.231.255.222) | Report this post to a Moderator

92Galant926
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 913254 posted 07/07/10 09:57 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Quoting 409GRV4:

OK so today I was taking of my intake side to check my turbo for shaft play and I unpluged my mas air wires. after I reinstalled everything I tryed to start my car...It didnt start? It started before I unpluged my mas wires. my question is do I have to disconect my positive wire from the battery and let the computer reset or what?

Damn 409/2000 lol




First of all you should be disconnecting your negative terminal, not the positive.

Second, in my experience the car will start without the MAF even pluged in.....it just wont rev over like 3 grand. I have driven my car like 4 miles with a completely blown MAF. Is it trying to start, but just won't turn over?

| | | IP: (192.174.37.50) | Report this post to a Moderator

409GRV4
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 913336 posted 07/07/10 04:13 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Ya it trys to start but wont turn over.

| | | IP: (63.231.255.222) | Report this post to a Moderator

92Galant926
Unregistered


Galant VR-4 org Post #: 913340 posted 07/07/10 04:29 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
This probably doesnt need to be said, but I would be 100% sure it is plugged in 100% of the way, check the wiring harness to it, etc first. Do you have a maf conversion to 2g or are you on the stocker? Those things are really hard to get in all the way sometimes.

If the wiring and such looks fine start doing normal no start tests...... check that you are getting electricity through all of your ignition wires, be sure the plugs look fine, be sure there is fuel pressure.


Edited by 92Galant926 (07/07/10 04:29 PM)

| | | IP: (192.174.37.50) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 8 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 1285

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.233 seconds in which 0.211 seconds were spent on a total of 14 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page