GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » Re: Car Starts but Stalls Immediately after Built Engine Install
Previous thread Next thread

Re: Car Starts but Stalls Immediately after Built Engine Install


Chad989of2000
blows both ways and is skilled in magic with any mention of diarrhea
989/2000
141/1000


Galant VR-4 org Post #: 1243804 posted 08/20/18 06:41 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Quoting pot:

It could be the BISS screw O-ring or the Shaft Seals causing the leak as well to include the intake manifold gasket. Just something to consider........




The usual suspects for sure. I paid extra attention to these spots and there wasn't even a hiss to be heard.



Chad A.
-'91 GVR-4 989/2000
-'92 GVR-4 141/1000
-'92 Miata
-'15 Forester XT Touring
-'14 Fiesta ST
-'93 NSX


Posts: 1775 | From: Livermore, CA | Member Since: 01/13/05 | IP: (67.160.220.10) | Report this post to a Moderator

GSTwithPSI
A hole
820/1000
1837/2000



Galant VR-4 org Post #: 1243866 posted 08/24/18 06:07 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Post up an idle log.



820/1000
1837/2000
1546/2000-SOLD
1813/2000-SOLD

Posts: 3370 | From: SoCal | Member Since: 01/02/12 | IP:
(148.59.240.214) | Report this post to a Moderator

Chad989of2000
blows both ways and is skilled in magic with any mention of diarrhea
989/2000
141/1000


Galant VR-4 org Post #: 1243905 posted 08/27/18 10:54 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Thanks for the reply. That screen grab is at idle (at least until it dies) with no throttle input. Is there a better way to post the log on here?



Chad A.
-'91 GVR-4 989/2000
-'92 GVR-4 141/1000
-'92 Miata
-'15 Forester XT Touring
-'14 Fiesta ST
-'93 NSX


Posts: 1775 | From: Livermore, CA | Member Since: 01/13/05 | IP: (67.160.220.10) | Report this post to a Moderator

Chad989of2000
blows both ways and is skilled in magic with any mention of diarrhea
989/2000
141/1000


Galant VR-4 org Post #: 1244014 posted 09/03/18 09:28 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I'm at a loss here. I tested the resistance of the ISC again...and everything was 30 as it should be. I'm stumped.



Chad A.
-'91 GVR-4 989/2000
-'92 GVR-4 141/1000
-'92 Miata
-'15 Forester XT Touring
-'14 Fiesta ST
-'93 NSX


Posts: 1775 | From: Livermore, CA | Member Since: 01/13/05 | IP: (67.160.220.10) | Report this post to a Moderator

Chad989of2000
blows both ways and is skilled in magic with any mention of diarrhea
989/2000
141/1000


Galant VR-4 org Post #: 1244123 posted 09/17/18 01:58 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
No boost leaks...still not able to hold an idle. I'm going to test the Cam Angle Sensor next. Timing marks are all lined up. I'm really grasping at straws at this point.

-No Leaks (vac or fluids)
-Spark, air, and fuel are all getting there
-timing looks good

Going to test the Camshaft Angle Sensor.

Car starts easier than before, revs to 2.7k RPM, idles rough and then drops, and then stalls out.



Chad A.
-'91 GVR-4 989/2000
-'92 GVR-4 141/1000
-'92 Miata
-'15 Forester XT Touring
-'14 Fiesta ST
-'93 NSX



Edited by Chad989of2000 (09/17/18 02:35 PM)

Posts: 1775 | From: Livermore, CA | Member Since: 01/13/05 | IP: (67.160.220.10) | Report this post to a Moderator

thomcasey
I ain't no puny human
866/1000


Galant VR-4 org Post #: 1244124 posted 09/17/18 02:15 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Is this for a 91-92 GVR4? you shouldn't have a CPS, just a CAS.



Thom
1992 GVR-4 866/1000 (PTE 1200's, 16g, DSMLink v3, eagle/ross, .020 over, 272's, GC/AGX Coilovers)

Posts: 790 | From: Indianapolis, IN | Member Since: 09/24/14 | IP: (73.102.122.103) | Report this post to a Moderator

Chad989of2000
blows both ways and is skilled in magic with any mention of diarrhea
989/2000
141/1000


Galant VR-4 org Post #: 1244125 posted 09/17/18 02:34 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Just realized that as I was re-reading it. Yes...just testing the CAS.



Chad A.
-'91 GVR-4 989/2000
-'92 GVR-4 141/1000
-'92 Miata
-'15 Forester XT Touring
-'14 Fiesta ST
-'93 NSX


Posts: 1775 | From: Livermore, CA | Member Since: 01/13/05 | IP: (67.160.220.10) | Report this post to a Moderator

914cheeko
Newbie


Galant VR-4 org Post #: 1244164 posted 09/24/18 10:02 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
Replace the IAC with the newer black ones. The brown ones were commonly defective. Either that or the TPS (throttlebody positioning sensor)

Posts: 6 | From: Newtown, CT | Member Since: 09/23/18 | IP: (75.133.98.180) | Report this post to a Moderator


Pages: 1 | 2 | 3 | 4
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 4 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker, iceman69510, pot, FlyingEagle 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 5805

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.264 seconds in which 0.251 seconds were spent on a total of 13 queries. Turbo powered.


Hertz's Galant VR-4 Page