GalantVR4.org The Mitsubishi Galant VR-4 Forum
Galant VR-4 Forums » Galant VR-4 » Technical Discussions » No start with new motor and dsmlink
Previous thread Next thread

No start with new motor and dsmlink


smallblock12
Newbie
738/1000


Galant VR-4 org Post #: 1238075 posted 06/17/17 05:53 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
2.4 with a 20g 1150 injectors 3 inch blow thru mas cop setup and dsmlink. Cant get to start. Wired in wideband and primary. Could having the wrong temp sensors effect it or ha I g the wideband as primary?



95 awd 2.4 talon R.i.p
91 gvr-4 sold
92 gvr-4 2.4 20g

Posts: 16 | From: cincinnati, ohio | Member Since: 07/02/12 | IP: (2607:fb90:6110:f) | Report this post to a Moderator

transparentdsm
I have to say something dumb Member
138/2000


Galant VR-4 org Post #: 1238076 posted 06/17/17 05:57 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
There's fuel, compression and spark. What one dont you have..



138/2000 - BG - Dorothy

Posts: 3335 | From: Klamath Falls, Or | Member Since: 07/27/11 | IP: (71.89.204.234) | Report this post to a Moderator

strokin4dr
fighting them with a large needle
1280/2000
1135/2000


Galant VR-4 org Post #: 1238081 posted 06/17/17 07:33 PM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
I had a no start issue the other day with my new build. Ended up being two of my 10 month old FIC 1120 injectors were completely frozen from sitting on a shelf for 6 months with WD40 in them...
Slapped the old 950s in and it started right up.

Start with the basics. Check for spark, make sure the timing is spot on & the the CAS isn't 180 out. If those are fine, check fuel pressure. All of those were fine on my car and you could hear the compression so checking the injectors my last piece of the puzzle.
**This is assuming you have the ecu/tune setup correctly and no crazy wiring changes, etc to add to the confusion **
Good luck!



Ryan C.
1908- sold and missed.
1280- 2.3, FP 35R, E85, etc.
1135- 100% stock - 88k miles
'93 Mirage hatch- 4g63, AWD, etc (hoarding for build)

Posts: 2634 | From: Savannah, GA | Member Since: 08/30/05 | IP: (69.245.80.109) | Report this post to a Moderator

smallblock12
Newbie
738/1000


Galant VR-4 org Post #: 1238086 posted 06/18/17 12:21 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post      
Got the car started. Never gapped the new plugs. They were almost all the way closed. Time to get tuning I suppose.



95 awd 2.4 talon R.i.p
91 gvr-4 sold
92 gvr-4 2.4 20g

Posts: 16 | From: cincinnati, ohio | Member Since: 07/02/12 | IP: (2607:fb90:6110:f) | Report this post to a Moderator

FlyingEagle
Doesn't Match Anything


Galant VR-4 org Post #: 1238088 posted 06/18/17 11:01 AM     Remind Me!  Send Private Message   Edit Post   
What are they gapped to? And what plugs are you using?



C53A 1 of the ~1500

Posts: 1457 | From: THE Ottawa | Member Since: 03/05/05 | IP: (198.84.218.34) | Report this post to a Moderator


Pages: 1
Previous thread Next thread

Extra information
0 registered and 24 anonymous users are browsing this forum.

Galant VR4.org Moderator:  curtis, steve, atc250r, jcgalntvr4-244, cheekychimp, jepherz, Rausch, toybreaker 

Print Thread

Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled

Rating:
Thread views: 126

Rate this thread


News & Events: News | Events
Galant VR-4: Newbies | General VR4 Discussions | Technical Discussions | How To and Info Archive
Marketplace: Parts For Sale | Cars For Sale | Good Guys | Bad Guys
Community: Members' Showcase

Contact Us | Privacy statement GalantVR-4.org

Generated in 0.023 seconds in which 0.005 seconds were spent on a total of 13 queries. Turbo powered.



Hertz's Galant VR-4 Page